Gamla jänkare

Det som kallas för gamla jänkare är oftast de amerikanska bilar som även går under namnet raggarbilar. Här handlar det mest om bilar från 50 och 60-talet som fortfarande tas om hand och rullar på vägarna. Dessa bilar har för länge sedan uppnått åldern av att vara veteranbilar, vilket gör att jänkarna är billigare jänkaregällande skatt och försäkring. Det är dock inte billigare att köra dessa bilar då de brukar dricka en del del med drivmedel. Något som också kan vara dyrt med jänkare är att det kan vara svårt att finna reservdelar, och att dessa då kan kosta en hel del pengar när du väl finner dem. Dock är det många som älskar dessa bilar av flera anledningar.

Ryktet om jänkare

Jänkare har även fått ett litet skamfilat rykte eftersom de även går under namnet raggarbilar, vilket då inte är något som uppskattas av alla människor. Här gäller det då mest den kultur som dessa människor står för, och inte något som i grund och botten har anknytning till bilen. En jänkare är egentligen en mycket vacker bil som, när den tas väl omhand, är något som älskas av både dess ägare och de som ser den på stadens gator.

Det finns väldigt mycket skrivit om jänkare och det är bäst att vara påläst om du är intresserad av att köpa dig en egen stjärna. Detta med anledning av att de flesta som säljer gamla jänkare är privatpersoner, som av en eller annan anledning tappat intresset eller inte har kapitalet för att ta hand om denna ögonsten längre. Oftast är det dock så att om du finner en av dessa bilar i bra skick och fullt fungerande, kan denna komma att kosta dig en hel del. Har du däremot intresset att fixa och meka med en på egen hand, kan du köpa dem för en mycket lägre summa.